Neuro Interventie Radiologie

ScoVas Medical is sinds 2014 actief op de neuro interventie radiologie markt, eerst als distributeur. Sinds 2017 is ScoVas Medical actief sales agent voor MicroVention in Nederland. MicroVention is de wereldwijde marktleider van neuro interventie producten. MicroVention heeft als enige een compleet neuro-portfolio, onder andere een aneurysma-portfolio, access portfolio, .Aterio-Veneuze Malformatie portfolio, Ischemic Stroke and Carotid Artery Disease portfolio.

Binnen de neuro-interventie radiologie vinden alle procedures intracranieel plaats. Voorbeelden van ziektebeelden zijn intracranieel aneurysma, waarbij de kans op rupturen groot is. Daarnaast heeft MicroVention ook producten op Stroke (bloedprop in hersenen) veilig te verwijderen middels een aspiratiekatheter en/of stentretriever.

Binnen ScoVas Medical is het Clinical Sales Specialist neuroteam beschikbaar voor het bijwonen van de neuro-procedures in heel Nederland. Het neuro-team begeleidt procedures, geeft inhoudelijk advies en geeft aan interventie-radiologie afdelingen klinische presentaties over de producten.