Neuro Interventie Radiologie

Dat ScoVas zich op de neuro interventie radiologie markt begeeft is een logisch gevolg op de ruime ervaring van de product specialisten met neuro vasculaire procedures. Sinds 2014 is ScoVas eerst als distributeur en vanaf 2017 als agent actief voor Microvention in Nederland. Microvention is de wereldwijde marktleider van neuro interventie producten en heeft een compleet portfolio voor neuro interventies.

Bij de Neuro interventie radiologie worden diverse procedures uitgevoerd onder röntgendoorlichting. Dit gebeurt door middel van het opschuiven van voerdraden en katheters in de bloedvaten. Dit maakt de behandeling van vaatafwijkingen in het hoofd mogelijk. Voorbeelden van neuro interventies zijn de behandeling van een aneurysma. Met een micro katheter en een micro voerdraad kan naar het aneurysma behandeld worden met zogenaamde coils . Dit zijn dunne zachte platina draden die het aneurysma opvullen waardoor het aneurysma niet meer kan ruptureren. Een alternatief om een aneurysma te behandelen is met het WEB systeem van Microvention. Dit is een soort cilinder van dunne nitinol draden die ook door een katheter in het aneurysma kan geplaats kan worden. Het ruptureren van het aneurysma is met deze behandelingen geweken.  Door de katheter kunnen ook specifieke ballonnen, stents of speciale lijm in worden gebracht.

Uiteraard worden er nog andere vaatafwijkingen behandeld, zoal een herseninfarct. Hierbij wordt het stolsel uit het bloedvat via katheters en stents vanuit de lies verwijderd.