Sizing

Bij Scovas staat de maand juni in het teken van de MagicTouch ballon van Concept Medical. Vandaag post #4: ‘Hoe wordt de sizing van deze ballon bepaald’?

De MagicTouch ballon heeft door de unieke Nanolute Technologie een erg goede overdracht in de vaatwand. Om deze overdracht zo optimaal mogelijk te krijgen zijn er een aantal punten van groot belang:
→ De juiste voorbereiding van het vat
→ De keuze van de juiste maat van de ballon

De MagicTouch Sirolimus Balloon Catheter is een semi-compliant ballon, ontworpen om de beste resultaten te behalen doormiddel van hoge overdracht van sirolimus in alle lagen van de vaatwand.

Om de overdracht van sirolimus te optimaliseren wordt voor het gebruik van de MagicTouch het vat gepredilateerd met een standaard PTA ballon. Hierbij wordt de plaque of de kalk al zoveel mogelijk ‘gekraakt’ om de overdracht te vergroten.

Hierna wordt de MagicTouch voor 120 seconden opgeblazen in de target laesie. Het is belangrijk dat de MagicTouch de juiste maat heeft zodat de ballon tijdens de inflatie een goede aansluiting heeft met de vaatwand.
Kies daarom altijd de minimale diameter van het vat of eventueel een maat groter. Kies niet te groot, de ballon dient zijn optimale vorm behalen voor een goede overdracht.

De MagicTouch heef een brede keuze uit maten met diverse diameters op het 0.014, 0.018 en 0.035 platform, hierdoor zul je altijd de juiste fit vinden! Ook zijn er diverse shaftlengtes voor een optimale inzet. Door de geavanceerde Nanolute Technology achter het aanbrengen van Sirolimus op de ballon, is het profiel van de ballon iets groter dan de gemiddelde Paclitaxel ballon. De brede keus aan platformen kan hier goed gebruikt worden om, waar mogelijk, het profiel van de te gebruiken ballon te reduceren.

Voor een volledig overzicht van de beschikbare maten en sheath compatibility kunt u contact met ons opnemen, of neem een kijkje op de website!