CO2 procedures in het Langeland ziekenhuis, Zoetermeer

De afgelopen maanden zijn er veel perifere interventies gedaan met de CO2 injector van AngioDroid, in het Langeland Ziekenhuis, Zoetermeer. Dokter Klink is erg actief geweest om de laatste maanden deze vorm van beeldvormende techniek te gebruiken voor zijn perifere interventies.

Onlangs hebben we in samenwerking met Dr. Klink een procedure met behulp van CO2 injecties uitgevoerd in de art. femoralis superficialis (AFS). Hierbij werd kwalitatief zeer goed beeldmateriaal verkregen. Er werd een korte 6 French sheath in de AFS gelegd en vanaf daar werden verschillende CO2 injecties over de sheath gedaan. Met behulp van de automatische CO2 injector kan de druk en het volume van de injectie gereguleerd worden. Bij deze injecties is er een volume van 20 ml CO2 en een druk van 150 mmHg gebruikt. Door deze parameters is er genoeg CO2 aanbod maar is er geen discomfort bij de patiënt. Het resultaat? Een mooie CO2 opname zonder bewegingsartefacten en met de voordelen van CO2. De afbeeldingen hieronder geven weer hoe CO2 door de occlusie in de AFS penetreert.

CO2 afbeelding

Meer info? Proefplaatsing en zelf proberen? Contacteer ons!! John-Roy Veneberg, Teamleider aortic & Clinical sales specialist aortic.

John-Roy@Scovas.nl of via +31 (0) 6-27970855