Maxim Roos (4VWO Vitus College Bussum) loopt stage bij ScoVas Medical

Ik ben Maxim Roos, ik ben 15 jaar en ik heb stage gelopen bij ScoVas Medical.

Op school was het de opdracht om ergens een stage te vinden die past bij je toekomst. Ik dacht na over een stage bij een ziekenhuis.
Mijn interesses voor de medische wereld ontstonden toen ik in de eerste klas biologie kreeg op school. Dezelfde dag nog ging ik op de kinderen van Jochem Van der Ham passen en na afloop raakte ik in een erg interessant gesprek met hem over zijn bedrijf (ScoVas Medical). Hij vertelde me waar zijn bedrijf zich mee bezig houdt en dit sprak me meteen erg aan.

Een week later kwam ik met de vraag of het mogelijk was dat ik stage bij hem kon lopen. Jochem reageerde hier meteen erg enthousiast op en ging gelijk nadenken over de mogelijkheden. ScoVas heeft een leuk en leerzaam programma voor me gemaakt.

Dag 1
De eerste dag van de stage ben ik ’s ochtends op een operatiekamer geweest. Ik vind het erg leuk en speciaal dat ik dit van zo dichtbij kon zien.
Die middag heb ik op het kantoor van Scovas Medical een product uitleg gekregen. Hierdoor heb ik een erg goede indruk gekregen van welke producten ScoVas levert en wat de functies van deze producten zijn. Aan het eind van de dag was er nog een productbespreking tussen Jochem, sales specialist Tim Klein Gunnewiek en een vaatchirurg. Het was interessant om een zakelijk gesprek tussen de arts en ScoVas Medical bij te wonen.

Dag 2
De tweede dag van mijn stage heb ik een leuk gesprek met één van de sales specialisten (Kim van Ruitenbeek) gehad over wat haar functie is binnen het bedrijf en hoe zij deze taak vervult. ScoVas Medical was tijdens mijn stage bezig met de verhuizing naar een grotere locatie in Almere. Jochem heeft me het nieuwe bedrijfspand in Almere laten zien.

Alle medewerkers van ScoVas waren erg vriendelijk en enthousiast. Iedereen wilde me graag meer vertellen over het bedrijf en hun functie. Het was natuurlijk erg leuk om meer te weten welke functies er binnen een bedrijf vervult moeten worden en hoe dit dus gaat.
Al met al heb ik een stage gehad om nooit meer te vergeten.

Maxim Roos, 4 VWO Vitus College Bussum