Endologix presenteert twee jaar klinische data van de Nellix EVAS FORWARD IDE Trail

 

 

Endologix heeft de presentatie van twee jaar klinische gegevens bekend gemaakt van de Nellix EVAS FORWARD IDE trial. Prospectief geïncludeerde patiënten met abdominaal aorta aneurysma werden behandeld met het Nellix Endovascular Aneurysm Sealing system. De hoofdonderzoeker van de studie, dr. Jeffrey Carpenter, MD, professor en voorzitter van de chirurgie van de Cooper Medical School en chirurgie voor Cooper Health System in New Jersey, presenteerde de resultaten op de Society of Vascular Surgery 2017 Vascular Annual Meeting.

 

Belangrijkste hoogtepunten uit de twee jaar data omvatten:

  • Vrij van alle endoleaken (94%), rupturen (97%), sterfte ongeacht de oorzaak (97%) en cardiovasculaire sterfte (99%), bij alle patiënten.
  • Hoogste vrijheid van type II endoleak, van 97%, ooit gerapporteerd op twee jaar, onder alle patiënten.
  • Bij het toepassen van de nieuwste IFU voor Nellix bleek 96% van de patiënten, bij twee jaar follow-up, vrij te zijn van type Ia endoleak, migratie en zakgroei.

 

Dr. Jeffrey Carpenter, MD, professor en voorzitter van de chirurgie van de Cooper Medical School en chirurgie voor Cooper Health System in New Jersey, zei: “de algehele twee jaar resultaten voor EVAS met Nellix zijn zeer bemoedigend. Met name de nieuwste IFU lijkt uitstekende patiëntresultaten te bieden en we kijken ernaar uit om deze resultaten te valideren in de komende bevestigende studie.

 

John McDermott, Chief Executive Officer of Endologix reageerde: “We willen graag Dr Carpenter en alle onderzoekers bedanken voor hun deelname aan het IDE-onderzoek, evenals hun belangrijke bijdrage aan het evolueren van EVAS. We hebben een AAA patiëntenpopulatie geïdentificeerd die aanzienlijk profiteren van het Nellix device. Tevens kijken uit naar de mogelijkheden van ChEVAS in de toekomst.

 

Wilt u meer informatie hebben over de Nellix endoprothese, kunt u contact opnemen met Sven van Rossum, salesmanager ScoVas Medical B.V, via sven@scovas.nl of 06 22 11 65 89.

Author Info

Tessa van Vliet